top of page

Träning

Träningen sker på Ånässkolans gymnastiksal mellan 19:00 och 21:00

två gånger i veckan, Måndagar och Torsdagar. 

Nybörjarintaget sker i år den 18e januari. 

Som nybörjare har du två-tre veckor på dig att bestämma dig om du vill fortsätta, och då betala medlemsavgiften på 700:-, som är vår avgift per termin. 

Vi har en åldersgräns på 15 år i vår klubb då vi tyvärr inte har någon möjlighet eller utrustning att hålla barnträning. 

Som nybörjare kan du komma ca 15 minuter innan träningen så att du hinner byta om. ta med vanliga gymnastikkläder, inga skor behövs då vi tränar barfota. Övrig utrustning lånar ni av oss. 

Till att börja med kommer vi mestadels att träna hugg i luften och fotarbete, detta för att träna in tekniken att hugga och röra sig på rätt sätt, för att så småningom börja med rustning del för del. 

Kendo är en väldigt teknisk kampsport med en ganska brant inlärningskurva, men håll ut, det blir fantastiskt roligt när man börjar få kläm på det.  Skador är väldigt sällsynta, det brukar röra sig om blåsor i händer och under fötterna när i början, men när den perioden är förbi kan du träna skadefritt långt över pensionåldern om du vill. I Japan är det inte ovanligt att man tränar Kendo från 5 års ålder upp till 80.

bottom of page